Απολογισμός δράσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων (φωτο)

Σημαντικό έργο έχει να επιδείξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, το οποίο στηρίζεται από πολλούς χορηγούς.

Το έργο αυτό, αλλά και τους χορηγούς που βοηθούν, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη, ως τις 31 Οκτωβρίου του 2017 από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετήθηκαν 423 οικογένειες. Ο συνολικός αριθμός τους ήταν 915 άτομα εκ των οποίων 320 παιδιά.

Περίπου 70 χορηγοί, με τη συνεργασία Δήμου Χανίων, της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και τη «Διάσταση» Κοινωνική Επιχείρηση, «κρύβονται» πίσω από το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΟΙ ωφελούμενες οικογένειες αριθμούν συνολικά 755 άτομα εκ των οποίων τα 195 είναι παιδιά, 183 έγγαμοι, 79 διαζευγμένοι, 181 μοναχικά άτομα, ενώ οι 63  μονογονεϊκές οικογένειες και όλοι διαβιούν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας.

Το 88% των ωφελουμένων έχει συνολικό ετήσιο δηλωθέν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, το 21% των ωφελουμένων είναι ΑΜΕΑ, ένα 14% των ωφελουμένων είναι µονογονεϊκές οικογένειες και το 8% τρίτεκνοι/πολύτεκνοι.

Επίσης, οι δύο στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, ενώ το 28% λαµβάνουν σύνταξη ή εργάζονται περιστασιακά µε πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμος είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 75.389,72 ευρώ, οι προσφορές από πολίτες σε διάφορα είδη έφτασαν στις 74.724, 79 ευρώ και οι δωρεές σε χρήμα 2.580 ευρώ.

Τέλος, κατά το 2017 μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου δόθηκαν υποτροφίες σπουδών για παιδιά δικαιούχων κάρτας σίτισης και χορηγήθηκαν κουτιά με περιεχόμενο υλική βοήθεια σε παιδιά δικαιούχων που είναι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *