Εργατικό Κέντρο Χανίων προς Καλογρίτσα: Δώστε τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους!

Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων συμπαραστέκεται στους συναδέλφους  εργαζόμενους στην Εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε» και καταγγέλλει την παραπάνω Εταιρεία για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της, απέναντι τους.

Πέρα από την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία η οποία οργιάζει στον νομό μας, και τους συνάδελφους να εργάζονται πέρα του συμβατικού ωραρίου, έχουμε και τους απλήρωτους εργαζόμενους οι οποίοι προσφεύγουν σε επίσχεση εργασίας για να πάρουν το αυτονόητο – τα δεδουλευμένα τους – ώστε να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων καλεί τους τοπικούς βουλευτές  να παρέμβουν ώστε οι συνάδελφοι να πληρωθούν τα οφειλόμενα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές του Νομού Χανίων,

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων θέλει να σας ενημερώσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην εταιρεία  «ΤΟΞΟΤΗΣ Ανώνυμη Τεχνική Ναυτιλιακή Εμπορική Βιομηχανική και Τουριστική Εταιρία» που εδρεύει στην Νέα Σμύρνη και που έχει αναλάβει τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και παροχών της  ΔΕΔΔΗΕ στο νομό όπου και εκλέγεστε.

Η παραπάνω εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους  δεδουλευμένα αρκετών μηνών. Παρά της επαλειμμένες ενοχλήσεις, η εταιρεία συνεχώς  εμπαίζει τους εργαζόμενους,  χωρίς να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα. Έτσι οι παραπάνω συνάδελφοι προέβησαν  σε επίσχεση εργασίας από 31-3-2017 και  από  24-5-2017.

Επειδή τίθεται τόσο θέμα επιβίωσης των συναδέλφων εργαζομένων και των οικογενειών τους , αλλά όσο και θέμα δημόσιας ασφάλειας λόγο του δεν υπάρχει συνεργείο να μπορεί να αποκαταστήσει τυχόν ζημιά που θα προκληθεί στο δίκτυο, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Σας αποστέλλουμε τις επισχέσεις εργασίας τους όπως αυτές έχουν κατατεθεί στην οικία Επιθεώρηση Εργασίας  και τις υπεύθυνες δηλώσεις τους  όπου και αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που τους οφείλει  η εταιρία.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα εργαζομένων όσο και δημόσιας ασφάλειας του Νομού, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία από την εν λόγο εταιρεία ενάντια στους συναδέλφους και τους πολίτες του Νομού μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Χανίων

Ο Πρόεδρος                                                 O Γεν.Γραμματέας
ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ