Η ένσταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών και το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου σε μία ιδανική πόλη των Χανίων! (φωτο)

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση για ενοικίαση από το Δήμο Χανίων της έκτασης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου για 99 χρόνια έναντι 80.000 ευρώ το χρόνο, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, στην ενημερωτική εσπερίδα που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, προκειμένου να κατατεθεί ένσταση στη διαδικασία διαβούλευσης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ώστε να χαρακτηριστεί στο σύνολό του χώρος πρασίνου.

Παρόντες μάλιστα ήταν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως οι κ.κ. Περράκης, Σχοινοπλοκάκης, Σαρρής, Παπαντωνάκης και Ρίζος, με ορισμένους εξ αυτών να παίρνουν το λόγο.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας φάνηκε ότι υπάρχουν πλέον διαφορετικές απόψεις στους κόλπους της Πρωτοβουλίας, καθώς άλλοι επικροτούν την πρόταση του ΥΕΘΑ που έφερε στις «αποσκευές» του ο Δήμαρχος Χανίων, ενώ άλλοι ξεκαθαρίζουν πως η Πρωτοβουλία «γεννήθηκε» με βασικό αίτημα την παραχώρηση της έκτασης στο χανιώτικο λαό.

Επισημάνθηκε δε, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ερευνηθεί τι συμβαίνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά και με την αμεσότητα χαρακτηρισμού της έκτασης ως χώρου πρασίνου!

Η ένσταση που θα κατατεθεί και φέρει τις υπογραφές πολλών Χανιωτών, είναι η εξής:

Από τον γνωστό Χανιώτη αρχιτέκτονα, Γιάννη Τσουκάτο, έγινε αναλυτική παρουσίαση των… κενών πρασίνου στην πόλη των Χανίων, αναδεικνύοντας έτσι την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου.

Από τις αρχιτέκτονες Ειρήνη Βλαζάκη και Άννα Τσιτωνάκη, μέλη της «Ομάδας Ενοποίησης Ανοικτών και Πράσινων Χώρων» στα Χανιά, έγινε και πάλι η παρουσίαση της ιδανικής πόλης των Χανίων, μελέτη που είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Σε αυτή την παρουσίαση, το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου υπάρχει ως χώρος πρασίνου, όπου οι κάτοικοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στον υπόγειο σταθμό μετεπιβίβασης.

Παρόντες στην εσπερίδα ήταν πολλοί Χανιώτες, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *