«Η Νέα Δημοκρατία είναι ακατάλληλη να μιλάει για το Μακεδονικό, αφού αυτό ήταν η αιτία για να πέσει από την κυβέρνηση» (βίντεο)

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, στην πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τα όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή της ομιλία στην εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων, κάνοντας λόγο για μία τριχοτομημένη κυβέρνηση που πάει στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Parakritika.gr, στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι… «Όταν μου έρχεται στο μυαλό η έννοια μίας αρραγούς κυβέρνησης για το Μακεδονικό, τότε μου έρχεται συμπτωματικά η Νέα Δημοκρατία. Άρα μάλλον είναι ένας ακατάλληλος φορέας η Νέα Δημοκρατία, αφού έπεσε μία κυβέρνησή της γι’ αυτό το θέμα, να εγκαλεί μία κυβέρνηση που προσέρχεται ομοθύμως στις διαπραγματεύσεις. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Και ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Κοτζιά. Όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εδώ είμαστε για να δούμε πως θα το χειριστούμε και πως θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού».

Εκτός του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης μίλησε επίσης και για μία σειρά επίκαιρων θεμάτων, όπως το κλείσιμο της αξιολόγησης, τους πλειστηριασμούς, αλλά και το ζήτημα των δασικών χαρτών και ειδικά για τον χαρακτηρισμό του συνόλου της Γαύδου ως δασικής.

Ακούστε τη σχετική δήλωση του κ. Σταθάκη (το σημείο για το Σκοπιανό στα 2′ 21΄΄)