Και μετά την ανεξαρτητοποίηση Φραγκάκη… τι μέλλει γενέσθαι;

Η ανεξαρτητοποίηση του πρώην αντιδημάρχου Μανώλη Φραγκάκη, αλλά και η «ανταρσία» για το θέμα της αλλαγής διοίκησης της ΔΕΥΑΧ, έχουν προκαλέσει τρικυμία στο στρατόπεδο της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Ήταν ολοφάνερο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι οι εξελίξεις έχουν εκνευρίσει αρκετά τον Δήμαρχο Χανίων, ο οποίος κάνει πλέον ανοικτά λόγο για προσωπικό πόλεμο εναντίον του, αλλά και των όσων έχει καταφέρει ή συνεχίζει να καταφέρνει η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ωστόσο, οι εξελίξεις -ίσως όχι το αμέσως προσεχές διάστημα- να είναι ραγδαίες στις εύθραυστες ισορροπίες του δημοτικού συμβουλίου.

Μπορεί ο Μανώλης Φραγκάκης να επισημοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που, ανεπίσημα ακόμη, έχουν περάσει στην άλλη όχθη και κοιτούν από απέναντι τον Δήμαρχο Χανίων, τους αντιδημάρχους, τους υπόλοιπους συμβούλους της παράταξης, αλλά και τους συνεργάτες του Δημάρχου.

Δεδομένα απέναντι είναι ο Μανώλης Κεμεσίδης, ο Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, ο Κώστας Φανδριδάκης και ο Μανώλης Μαυρεδάκης.

Όμως, έντονη αντιπολίτευση ασκούν και οι Γιώργος Κουκλάκης και Δημήτρης Λεβεντάκης! Ειδικά στην συνεδρίαση της Τετάρτης -και οι δύο- τα «είπαν» για τα καλά!

Υπάρχουν βέβαια και τα… ερωτηματικά, των κ.κ. Πουλιδάκη και Βλαζάκη, αν και οι δύο -τουλάχιστον επί του παρόντος- συντάσσονται με την παράταξη, αλλά… ποτέ δεν ξέρεις! Ειδικά ο κ. Βλαζάκης, όπως έκανε και με την παράταξη Σκουλάκη, μπορεί να διαφωνεί, αλλά είναι ο τελευταίος που πηδάει από το πλοίο.

Υπάρχουν βέβαια και δύο αντιδήμαρχοι που λένε την αντίθετη άποψή τους. Από τη μία η Βαρβάρα Περάκη, που τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Μιχάλη Αεράκη στη συζήτηση για το ΔΗΠΕΘΕΚ, τονίζοντας ότι το Δ.Σ. του θεάτρου θα πρέπει να αποτελείται από θεατρανθρώπους, αλλά και από την άλλη ο Γιάννης Μαράκης, ο οποίος ναι μεν κάνει πολύ καλά τη δουλειά που του έχει ανατεθεί, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του για πολλά που συμβαίνουν. Πάντως, και οι δύο, δεν είναι καν… επίφοβοι!

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους μονίμους απόντες, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι έχουμε, όχι μία δημοτική παράταξη μόνο, αλλά ένα δημοτικό συμβούλιο Χανίων… υπό διάλυση και μάλιστα σε μία περίοδο που έχει να διαχειριστεί πολύ δύσκολα ζητήματα.

Τρανή απόδειξη το πόσοι ήταν παρόντες στη συζήτηση για το ΔΗΠΕΘΕΚ, πόσοι ήταν παρόντες να ακούσουν το συγκινητικό κείμενο που ανέγνωσε ο Μιχάλης Αεράκης.

Κρίμα…

Παντελής Γιαΐτσης
Δημοσιογράφος (ακόμα…)