Μαν. Φραγκάκης: «Δηλώνω ανεξάρτητος! Ο Δήμος λειτουργεί εχθρικά και ο κ. Βάμβουκας γύρισε την πόλη πολλά χρόνια πίσω»

Εκτός δημοτικής ομάδας του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» έθεσε εαυτόν και επισήμως ο πρώην Αντιδήμαρχος, Μανώλης Φραγκάκης. Με επιστολή που διάβασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Φραγκάκης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του Δημάρχου Χανίων, στηλιτεύοντας τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Φραγκάκης αναφέρει μεταξύ άλλων… «Δηλώνω Ανεξάρτητος από τη στιγμή, που ο Δήμος αντί να λειτουργεί ανακουφιστικά και υποστηρικτικά στους δημότες του, λειτουργεί εχθρικά, εκδικητικά και καταστροφικά στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και γενικά σε ότι έχει να κάνει με την αναπτυξιακή πορεία και το γενικό όφελος του Δήμου μας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Φραγκάκη:

«Κατά τη διάρκεια της συμπαρουσίας μου στην προηγουμένη Δημοτική Αρχή με τον τότε Δήμαρχο Χανίων είχα τη δυνατότητα να κρίνω θετικά τον τωρινό Δήμαρχο για το ήθος και την ενεργητικότητα του.

Οι αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν «Άνδρα αρχή δείκνυσι». O κ. Βαμβουκας, ήρθε να διαψεύσει τις ελπίδες, που ως κοινωνία κι εγώ προσωπικά είχα εναποθέσει στο Δήμαρχο Χανίων και αντί της ελπίδας για καλύτερες μέρες ήρθε η απογοήτευση.

Περίκλειστος σε μια στενή ομάδα συνεργατών του ο κ. Δήμαρχος, άρχισε να διαχειρίζεται τα θέματα του Δήμου με ατολμία, αναποφασιστικότητα κι ερήμην τόσο των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων όσο και των προβλεπόμενων από το νόμο δημοτικών δομών.

Από καιρό τώρα διαφωνώ δημόσια για μία σειρά επιλογών και πολιτικών του Δημάρχου Χανίων, καθώς και των στενών συνεργατών του.

Διαφωνώ πλήρως με την ολική εγκατάλειψη των πρώην περιαστικών δήμων (ρωτήστε καλύτερα τους προέδρους των κοινοτήτων).

Διαφωνώ επίσης για την υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελιών των επιχειρήσεων ως και το 100 % όπως γίνεται και στους άλλους δήμους (π.χ. Ηράκλειο Κρήτης).

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω τα υπέρογκα ποσά για εκδηλώσεις π.χ. πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ 110.000 ευρώ, άλλες υπέρογκες εκδηλώσεις με κριτήρια αλλοπρόσαλλα τη στιγμή που στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες των πασχόντων πολιτών μας.

Υπήρξε μείωση δράσεων για τη καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. Πλατείες Πεζοδρομία δρόμοι έχουνε σημαντικά προβλήματα.

Στη καθαριότητα μειώσαμε σημαντικά τη δαπάνη της εργολαβίας.

Η μέγιστη διαφωνία μου είναι η διαχείριση των προβλημάτων των επιχειρηματιών, των καταστηματαρχών διαφόρων επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων της Παλιάς Πόλης και σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων του Δήμου.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να σταθεί αρωγός, να ενθαρρύνει και να λειτουργεί βοηθητικά δείχνοντας ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόσωπο που έχουν όλοι ανάγκη, τουναντίον με καθημερινά πρόστιμα και άδικες και ανεξήγητες αποφάσεις τις οποίες παίρνει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλες αυτές τις επιχειρήσεις σε συρρίκνωση, σε οικονομικό μαρασμό και τελικά σε κλείσιμο.

Να μην ξεχνάμε την μη χρηματοδότηση του γηροκομείου.

Μετά από όλα αυτά και άλλα τόσα ακόμα θεωρώ ότι λόγω των θέσεων μου δε μπορώ να συνυπάρχω πλέον σε μια τέτοια ομάδα, ούτε να γίνομαι συνένοχος σε πράξεις του παρόντος και του μέλλοντος εις βάρος των συμπολιτών μου.

Στη ζωή μου έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αναγνωρίζω τα λάθη μου και έστω και εκ των υστέρων να προσπαθώ να τα διορθώσω.

Γι’ αυτό από σήμερα δηλώνω Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεπής με τις αρχές και με τη μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά του τόπου μας.

Δηλώνω Ανεξάρτητος από τη στιγμή, που ο Δήμος αντί να λειτουργεί ανακουφιστικά και υποστηρικτικά στους δημότες του, λειτουργεί εχθρικά, εκδικητικά και καταστροφικά στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και γενικά σε ότι έχει να κάνει με την αναπτυξιακή πορεία και το γενικό όφελος του Δήμου μας.

Συμμερίζομαι όλους τους συμπολίτες μας με τα άλυτα προβλήματα τους.

Συμμερίζομαι όλους αυτούς τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που ενώ αυτοί δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν, διώκονται με κάθε λογής αδικαιολόγητα πρόστιμα και περιορισμούς.

Οι συμπολίτες μας αυτοί κανένα δε βλάπτουν. Μαχητές είναι. Το ψωμί τους προσπαθούν να βγάλουν κάτω από φοβερά δύσκολες συνθήκες.

Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και όλοι μαζί αναδείξαμε αυτή τη Δημοτική Αρχή πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Διαψευστήκαμε! Δε βρήκαμε κατανόηση για όσα μας απασχολούσαν. Πέσαμε σε ξέρα!

Για όλα αυτά η συνείδηση μου δε μου επιτρέπει να συμμετέχω πλέον στην ομάδα του κ. Βαμβουκα, ο οποίος καθ’ ομολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας της Χανιώτικης κοινής γνώμης έχει γυρίσει αυτή την ευλογημένη πόλη πολλά χρόνια πίσω.

Αποχωρώντας από Τη Δημοτική ομάδα θα ήθελα να δηλώσω ότι μπορεί εγώ να εκφράζομαι ελεύθερα και να διαφωνώ αλλά να ξέρει η κοινωνία των Χανίων ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ανττιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων διαφωνούν – διαφωνούν επίσης και οι επιστημονικοί συνεργάτες – διαφωνούν οι δημοτικοί υπάλληλοι στο τρόπο διαχείρισης του Δημάρχου και της μικρής μειοψηφίας και της μικρής μειοψηφικής ομάδας του που δυστυχώς αποφασίζουν και βουλιάζουν τα πάντα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που συνεργάστηκαν καθώς επίσης και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μου και θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής αλλά την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος, ένας – δύο αντιδήμαρχοι και ένα πολύ μικρό επιτελείο διοικητήριο που αποφασίζει διαχειρίζεται τα πάντα εν αγνοία των άλλων».

Αντίδραση Βάμβουκα

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι η διαφοροποίηση έγινε από τότε που δεν αναεώθηκε η θητεία του ως Αντιδήμαρχος, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι κρίνονται πολιτικά. «Η δική σας απογοήτευση, μπορεί να είναι ικανοποίηση πολλών άλλων ανθρώπων. Όλα όσα είπατε έρχονται σε μία στιγμή που η Δημοτική Αρχή έχει μεγάλες επιτυχίες. Προφανώς, θέλετε να βάλετε το λιθαράκι σας σε μία διαδικασία εναντίον μας. Σεβαστή η απόφασή σας. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει. Στο τρένο μένουν αυτοί που αντέχουν τις ταχύτητες. Σας εύχομαι καλή τύχη», είπε χαρακτηριστικά.

One Reply to “Μαν. Φραγκάκης: «Δηλώνω ανεξάρτητος! Ο Δήμος λειτουργεί εχθρικά και ο κ. Βάμβουκας γύρισε την πόλη πολλά χρόνια πίσω»”

  1. Ο Δημαρχος χανιων δεν κανει Τ Ι Π Ο Τ Α ! καθως και οι τοπικοι συμβουλοι του {οχι ολοι μερικοι}, Η πολις ειναι πολυ βρωμικη.λενε οτι τα εχουν αναλαβειο εργολαβοι .Ειδατε κανεναν να κανει τιποτα?

Comments are closed.