Μοναδική ανακατασκευή αρχοντικού και ανάδειξη των τειχών σε ένα απίστευτο ξενοδοχείο στο Ενετικό Λιμάνι! (φωτό)

Μία Χανιώτισσα έβαλε μαζί με την επίσης αρχιτέκτονα Anda Tiganus και τους συνεργάτες τους, τη δική τους αρχιτεκτονική «σφραγίδα» σε μία μοναδική ανακατασκευή αρχοντικού, αλλά και ανάδειξης των τειχών, σε ένα νέο boutique hotel στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Οι αρχιτέκτονες Κυριακή Καστρινάκη, Anda Tiganus και οι συνεργάτες τους, όχι μόνο ανέδειξαν, αλλά και σεβάστηκαν απόλυτα τον ιστορικό χαρακτήρα του αρχοντικού ενός Ενετού ευγενή του 16ου αιώνα, το οποίο αργότερα καταλήφθηκε από έναν Τούρκο Αγά, ανώτερο αξιωματούχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το χαρέμι του, μέχρι την ενοποίηση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913.

Βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου και πολύ κοντά στο τζαμί Ahmet Aga.

Διατηρώντας όλα τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Βουράκης και οι δύο αρχιτέκτονες έδωσαν απόλυτη προτεραιότητα στην ανάδειξη της ιστορικότητας του κτίσματος, σε συνδυασμό με μία εξαίσια εμπειρία διακοπών.

Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής αποκαλύφθηκε τμήμα των ρωμαϊκών τειχών από τον 1ο αιώνα μ.Χ., που πλέον εμφανίζονται κάτω από το γυάλινο πάτωμα του ξενοδοχείου, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι επισκέπτες ότι βρίσκονται πάνω στη ζωντανή ιστορία των Χανίων.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 11 σουίτες, επτά εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες με μοναδική θέα στην παλιά πόλη των Χανίων.

Παράλληλα, διαθέτει ένα μοναδικό σπα που περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο τούρκικο χαμάμ και μια πισίνα που περικλείεται από μοναδικά ενετικά τείχη.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το Parakritika.gr: