Ο Ιατρικός Σύλλογος παίρνει θέση στην αποκάλυψη του Parakritika.gr για την «επιχείρηση – λουκέτο» της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Με μία ανακοίνωση -την οποία δυστυχώς είδαμε στον τοπικό Τύπο και μόνο- ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων παίρνει θέση στην προ ημερών αποκάλυψη του Parakritika.gr περί «επιχείρησης – λουκέτου» πριν καλά – καλά ανοίξει η Παιδοχειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο Χανίων (δείτε εδώ).

Αναλυτικά:

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε θεατές μίας απαράδεκτης προσπάθειας της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με την ιατρική υπηρεσία του Π.Ν. Ηρακλείου και Κύριος οίδε ποιανού άλλου να αποσπασθεί ο πρόσφατα προσληφθείς στο Γεν. Νοσοκ. Χανίων 2ος Παιδοχειρουργός , με το πρόσχημα “να μην αποδυναμωθεί το “Κέντρο στο ΠΝΗ”!!!!!

Στις 23 Μαίου και αφού είχε κριθεί απαραίτητη για την λειτουργία του Παιδοχειρ/κού τμήματος στο Γ.Ν. Χανίων η παρουσία 2ου παιδοχειρουργού, τόσο απο την διοίκηση όσο και το Δ.Σ., προκηρύχθηκε επισήμως 1 θέση Επιμελητού Β’.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής και έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης του νέου συναδέλφου με εγγραφή του στον οικείο σύλλογό μας, την διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών με την ορκωμοσία του στις 31.07.2017 στο Νοσοκομείο μας, την Κυριακή 06.08.2017 βρίσκεται ο συνάδελφος στην λίστα εφημερίας της παιδοχειρουργικής του ΠΝΗ, ενώ στο Νοσοκομείο Χανίων επειδή δεν εφημέρευε κανείς, κλήθηκα να αντιμετωπίσω παιδοχειρουργικό περιστατικό το οποίο διεκομίσθηκε τελικά για περαιτέρω αντιμετώπιση στο ΠΝΗ».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει, τονίζοντας πως γίνεται… «προσπάθεια απόσπασης του 2ου Παιδοχειρουργού στο ΠΝΗ», ενώ επικαλείται προσωπικές πληροφορίες που ανέφεραν οτι λίγο – πολύ ήταν “προκανονισμένη” η απόσπασή του απο την πρώτη κιόλας ημέρα που ήρθε στα Χανιά.

• Πώς είναι δυνατόν να εργάζεται ο συνάδελφος σε άλλο Νοσοκομείο από αυτό που είναι τοποθετημένος χωρίς γραπτή απόσπαση ; Στην “Διαύγεια” δεν υπάρχει αντίστοιχη ανάρτηση.
• Γιατί να προκηρυχθεί θέση σε άλλο Νοσοκομείο απο αυτό που “πρέπει να στηριχθεί “ ;
• Η παρουσία παιδοχειρουργών στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητη γιατί τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες, άρα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν απο τους γενικούς χειρουργούς , γι΄αυτό εξάλλου υπάρχει και η ειδικότητα του παιδοχειρουργού !
• Πώς νοείται εν μέσω του καλοκαιριού και δη μήνα Αύγουστο να παίρνει άδεια ο ένας ιατρός και να αποσπάται ο άλλος και με αυτό τον τρόπο να μένει ακάλυπτος ο νομός; Μήπως με αυτό το προηγούμενο ανοίγει ο δρόμος για αντίστοιχες μετακινήσεις άλλων ειδικοτήτων όποτε το “Κέντρο” θεωρήσει ότι έχει αυξημένες ανάγκες;
Καταλήγοντας εκφράζει την ελπίδα ότι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι θα προβούν «άμεσα στις ενέργειες οι οποίες θα αποκαθιστούν την ορθή τάξη, προς όφελος των Χανιωτών ασθενών και μόνο!!».

Σχόλιο Parakritika.gr

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων για την άμεση κινητοποίησή του και την ανάδειξη του ζητήματος, πριν γίνει «μπούμερανγκ» για το Νοσοκομείο Χανίων.

Καλό θα ήταν όμως κύριοι του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων να αποστέλλετε τις σχετικές ανακοινώσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας, ειδικά όταν αφορούν τόσο σημαντικά ζητήματα, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν συγκεκριμένα ΜΜΕ που αναδεικνύουν τα θέματα αυτά, ώστε… από την δράση να παράγεται αντίδραση.

Μακάρι όλα να γίνουν όπως επιθυμεί ο Διοικητής του ιδρύματος, Μηνάς Βουλγαρίδης, και να μη γίνουν πράξη οι όποιοι ευσεβείς πόθοι της 7ης ΥΠΕ.

Παντελής Γιαΐτσης
Δημοσιογράφος (ακόμα…)