Πανελλήνιο βραβείο σε διαγωνισμό για το διαδίκτυο σε μαθητές από την Κρήτη! (βίντεο)

Μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε1 του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα «Θετικό Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ειδικότερα, οι μαθητές του σχολείου κατέκτησαν το Τρίτο (3ο) Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές του Ε1 δημιούργησαν ένα Ηλεκτρονικό Κόμικ με πλούσιους διαλόγους, που περιείχαν μηνύματα με στόχο την απόκτηση θετικής στάσης σε θέματα δημιουργικής χρήσης και ασφάλειας στο διαδίκτυο. Μέσα από πρωτότυπους διαλόγους τα παιδιά τόνισαν και διέδωσαν το «σύνθημα» της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα»

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που είναι η Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018.

Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Χουρδάκης Νίκος θα βραβευθούν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην κεντρική εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι Μινωϊκές Γραμμές, κοντά σε δράσεις που αναδεικνύουν το μαθητικό έργο, διευκόλυναν τη μεταφορά των μαθητών/τριών και των συνοδών τους στην εκδήλωση της Αθήνας.

Στις 20 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θα είναι στο 47ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά για το πολύ σημαντικό θέμα της Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι (σε αλφαβητική σειρά):
Βαβίλης Στέφανος
Καρούζος Λευτέρης
Κούτρης Παντελής
Μπεϊνάς Νικηφόρος
Παπαδάκη Γεωργία
Τσαβαρή Ιωάννα
Σταυρακάκης Γιώργος
Σταυρουλάκης Ζαχαρίας

Μπορείτε να δείτε το έργο των μαθητών στο video στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *