Παρουσιάστηκε στα Χανιά ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα. «Δεν λύνει τα προβλήματα», δηλώνει ο Σύλλογος Οικιστών Ηρακλείου (βίντεο κ’ φωτο)

Ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Το ακριβές θέμα της ομιλίας του κ. Σταθάκη ήταν «Ελεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, προοπτική και ζητήματα εφαρμογής του νέου νόμου».

Μετά την ομιλία του Υπουργού, ακολούθησε συζήτηση για θέματα εφαρμογής του νέου νόμου, με εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να επισημανθούν ζητήματα, τυχόν προβλήματα και ορθές πρακτικές που αφορούν στην εφαρμογή του.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και μέλη του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου, με τον πρόεδρό του, Μιχάλη Βλαχάκη, να τονίζει πως ο νέος νόμος δημιουργεί σοβαρά ζητήματα και αυτό που απαιτούν είναι η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τόνισε ότι το πρόβλημα με τα αυθαίρετα είναι μεγάλο και στα Χανιά. Ο κ. Βάμβουκας σχολίασε και τα όσα ακούγονται περί αρνητικής εξέλιξης στο θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά το Νόμο Υπ΄Αριθμ. 4495/2017 εδώ