Π. Κουτσάκης: Του νταβατζή σου η μαχαιριά!

Τρία κείμενα, τις τελευταίες τρεις μέρες, φανέρωσαν όλη την αλήθεια για το θέμα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Πρώτο χρονικά το κείμενο του Παντελής Γιαΐτσης στο Parakritika.gr, δεύτερο του Γιώργος Γεωργακάκης στο hania.news και τρίτο της Nano Koutsaki σήμερα στα Χανιώτικα Νέα.

Η οποία αλήθεια με δυο λόγια είναι ότι ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί μας έδινε το δικαίωμα να πάρουμε το στρατόπεδο με 80.000 Ευρώ μίνιμουμ ποσό.

Ο νόμος (που οι ίδιοι ψήφισαν) δεν άρεσε στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε «νταβατζιλίκι» αιτήματα όπως των Χανίων και των Σερρών, να χρησιμοποιηθούν δηλαδή τα ουσιαστικά ανενεργά στρατόπεδα προς όφελος των πόλεων και των πολιτών τους.

Επειδή ο νόμος δεν του άρεσε, πέρασε τροπολογία προσθέτοντας μια λέξη και η «αντιπαροχή» έγινε «ετήσια αντιπαροχή».

Αυτό είναι διφορούμενο, διότι μπορεί να εννοεί ότι πρέπει να πληρώνουμε κάποια χρήματα κάθε χρόνο μέχρι να φθάσουμε συνολικά τα 80.000 Ευρώ, αλλά μπορεί να εννοεί και ότι πρέπει να δίνουμε 80000 Ευρώ το χρόνο.

Επειδή σύμφωνα με τον υπουργό κ. Καμμένο (ξέρετε, αυτόν που σηκώνει τα μεσαία δάχτυλα των χεριών του σε αγώνες πόλο γυναικών) εμείς οι Χανιώτες είμαστε νταβατζήδες, μας φέρεται το υπουργείο όπως πρέπει να φέρεται κανείς σε νταβατζήδες.

Ερμηνεύει τον νόμο όπως προτιμάει και μας ζητάει 80.000 Ευρώ το χρόνο, δηλαδή ενοίκιο 8 εκατομμύρια Ευρώ για ένα οικόπεδο που για να το αγοράσει κανείς χρειάζεται 1,6 εκ. Ευρώ.

Νομίζω πως είναι προφανές το τι πρέπει να γίνει.

Πρέπει να πούμε στον υπουργό ότι τον ευχαριστούμε που μας δείχνει πόσο μας εκτιμά, να αρνηθούμε την πρότασή του και στις επόμενες εκλογές να του δώσουμε μια πολιτική «μαχαιριά»: να τον μαυρίσουμε και να τον στείλουμε για πρώτη φορά μετά από 25 συνεχόμενα χρόνια εκτός Βουλής. Τότε, μια και όπως είδαμε σε πρόσφατες σκηνές από γλέντια του αρέσει να τραγουδάει λαϊκά τραγούδια, θα τον δούμε να τραγουδάει:

Μα όταν αλλάζει ο καιρός, πώς με πονάει
του νταβατζή σου, του νταβατζή σου,
του νταβατζή σου η μαχαιριά.

Είναι και του Σφακιανάκη το τραγούδι, με τον οποίο έχουν τόσα κοινά σε ιδεολογικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *