Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Φινλανδίας ο Δήμος Πλατανιά (φωτο)

O Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη βέλτιστη τουριστική προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και πόρων του Δήμου, συμμετέχει με πολυμελή αποστολή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και με τη συμμετοχή του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου κ. Πέτρου Μαρινάκη – και σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιχειρηματιών Δ. Πλατανιά «Ιάρδανος» – στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΜΑΤΚΑ Nordic Travel Fair”, η οποία πραγματοποιείται από τις 19–21/01/2018 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στον εκθεσιακό χώρο Messukeskus, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την «ομπρέλα» του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Πλατανιά στην ως άνω έκθεση, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαλανδράκης και τα λοιπά μέλη της αποστολής, είχαν την Παρασκευή 19/1 θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και τοπικών αρχών του Ελσίνκι και πιο συγκεκριμένα με την κα Anne Relander, Manager του Helsinki Marketing, αρμόδιου Οργανισμού για την τουριστική πολιτική του Δήμου Ελσίνκι καθώς και με τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Helsinki-Uusimaa, κ. Lauri Kuukasjärvi, Business Development Manager.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι οποίες είχαν ως στόχο την προώθηση του προορισμού και των επιχειρήσεων της περιοχής του Πλατανιά, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω προβολή και ανάδειξη των τουριστικών υπηρεσιών, υποδομών και πλεονεκτημάτων του Δήμου Πλατανιά στη Σκανδιναβική αγορά και ιδιαίτερα στην τουριστική αγορά της Φινλανδίας, την ενίσχυση των διμερών επαφών των δύο περιοχών καθώς επίσης και με τις προοπτικές/δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Πλατανιά και Ελσίνκι, σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο πρωτογενής τομέας, οι εξαγωγές, κ.α.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά προσκάλεσε τους ως άνω εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και αρχών να επισκεφθούν το ερχόμενο καλοκαίρι το Δήμο Πλατανιά για να γνωρίσουν από κοντά το πλούσιο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό απόθεμα αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής του Πλατανιά, ενώ δεν παρέλειψε να τους προσφέρει εθιμοτυπικά δώρα, όπως τοπικά προϊόντα και εκδόσεις του Δήμου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η “ΜΑΤΚΑ” αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις παγκοσμίως, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού στις Σκανδιναβικές χώρες, παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τουριστικές τάσεις και φέροντας σε επαφή επισκέπτες, επιχειρηματίες και φορείς απ’ όλο τον κόσμο!