Φασισμός δεν είναι να μη σέβεσαι την αντίθετη άποψη και να ζητάς να σε σεβαστούν οι άλλοι;

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» – Βολταίρος

Αν πιστεύουν ορισμένοι ότι αυτό που συνέβη στη Δημοτική Αγορά το βράδυ της Τρίτης, με τον προπηλακισμό του συναδέλφου Γιώργου Γεωργακάκη, μπροστά μάλιστα στα μάτια του παιδιού του, θα κάνει τους δημοσιογράφους να «φοβηθούν» (ξέρουν αυτοί το λόγο που μπαίνουν τα εισαγωγικά), πλανώνται πλάνην οικτράν.

Να φοβηθούμε τι; Το δικαίωμά μας να εκφράζουμε την άποψή μας; Εσείς δηλαδή την άποψή σας δεν εκφράζετε; Αυτό το δικαίωμα δεν απαιτείτε από όλους να το σέβονται; Εσείς λοιπόν γιατί δεν σέβεστε την άλλη άποψη;

Δεν έχει ανάγκη από προστασία από τους συναδέλφους του ο Γιώργος Γεωργακάκης… ανάγκη να προστατεύσουμε το σεβασμό στον άλλο υπάρχει!

Η πράξη αυτή και μάλιστα σε μια δημόσια εκδήλωση παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις και καθεστώτα που εσύ πολεμάς με τις πορείες, τα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις σου.

Έτσι δεν είναι;

Παντελής Γιαΐτσης
Δημοσιογράφος

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καταγγέλλει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε στα Χανιά ο συνάδελφος Γιώργος Γεωργακάκης, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη.

Τη στιγμή εκείνη δύο άτομα (που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονταν διαφωνούσαν με τις απόψεις του συναδέλφου) τον προπηλάκισαν, τον έφτυσαν και τον απείλησαν για να αποχωρήσει.

Μάλιστα όλα έγιναν υπό το βλέμμα της ανήλικης κόρης του συνάδελφου.

Πρόκειται για καταστάσεις που δεν έχουν καμία θέση σε ευνομούμενη χώρα και παραπέμπουν στο νόμο της ζούγκλας και του όχλου.

Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ τονίζει ότι ο εκφοβισμός που στόχο έχει την λογοκρισία του δημοσιογραφικού έργου δεν θα περάσει και ότι τέτοιες συμπεριφορές χαλυβδώνουν την ανυποχώρητη θέλησή μας για ακηδεμόνευτη και ουσιαστική δημοσιογραφία.

2 Replies to “Φασισμός δεν είναι να μη σέβεσαι την αντίθετη άποψη και να ζητάς να σε σεβαστούν οι άλλοι;”

  1. Για να καταλάβουμε καλά, τα υποκείμενα, τα οποία έχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ καταλάβει τους χώρους του πολυτεχνείου θέλουν να εκφοβίσουν όλους εμάς που διαφωνούμε με αυτή την κατάληψη; Θέλουν με τον τσαμπουκά τους να έχουν ένα χώρο που δεν τους ανήκει; Θέλουν όλη η κοινωνία των Χανίων να αποδεχτεί τη δική τους άποψη χωρίς να έχει δικαίωμα αντίρρησης; Θέλουν να συνεχίσουν να διαιωνίζεται μια λάθος κατάσταση επειδή το θέλουν αυτοί; Ε όχι λοιπόν, να πάτε σπίτια σας να κάνετε τα όσα κάνετε τόσα χρόνια εκεί μέσα. Επαναστάτες και αναρχικοί του κ..λου.

Comments are closed.