Φοβούνται πλημμύρα με την πρώτη νεροποντή! Πλωτός σκουπιδόλακκος έχει γίνει ο Κοιλιάρης! (φωτό)

Σκουπίδια, ξύλα και καλάμια έχουν σωρευτεί στον Κοιλιάρη ποταμό στον Αποκόρωνα, με κατοίκους και επισκέπτες να φοβούνται πως με την πρώτη νεροποντή θα υπάρξει πλημμύρα, που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή.

Αναγνώστης του Parakritika.gr απευθύνει έκκληση να γίνει άμεσα κάτι, προκειμένου να καθαριστεί ο ποταμός, καθώς τα φερτά υλικά έχουν δημιουργήσει ένα μικρό φράγμα!

Το συντομότερο δυνατό, καλό θα είναι ο Δήμος να δει πως μπορεί να καθαριστεί το ποτάμι, πριν έχουμε χειρότερα με τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου!

Αναλυτικά:

Πηγαίνοντας βόλτα με το κανό στον ποταμό Κοιλιάρη αντικρίσαμε αυτές τις εικόνες.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται συνεχώς αφού υπάρχει ένας σωλήνας στην επιφάνεια του ποταμού που εμποδιζει τη διέλευση ξύλων, καλαμιών αλλά και σκουπιδιών.

Τα παραπάνω συσσωρεύονται πίσω απο το σωλήνα και πλέον καλύπτουν  μια αρκετά μεγάλη έκταση, δημιουργώντας έναν πλωτό σκουπιδόλακο.

Την προηγούμενη χρονιά επικρατούσε μια παρόμοια κατάσταση, την οποία, για καλή μας τύχη, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε οι ίδιοι, αφαιρώντας αρκετά καλάμια και μαζεύοντας τα σκουπίδια.

Φέτος δυστυχώς η απόπειρα μας απέτυχε λόγω του όγκου των καλαμιών τα οποία έχουν δημιουργήσει κάτι σαν φράγμα μεγάλου μήκους.

Πολύ φοβόμαστε ότι αν δεν γίνει κάτι για αυτήν την κατάσταση θα υπάρξουν προβλήματα με την πρώτη νεροποντή.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατόν αφού πέρα απο τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει δεν τιμά καθόλου τον τόπο μας.